Επιτέλους δικαιώνονται 7 χρόνια αγώνων για το Νοσοκομείο της Λήμνου

Η αυτονόμηση  του νοσοκομείου  χρειάστηκε 7 χρόνια αγώνων.  Ευτυχώς είχαν αποτέλεσμα. Η Ίδρυση Πρωτοδικείου όμως στο νησί μας φαίνεται να βρίσκεται σε δύσκολο δρόμο, αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε.  Καιρός να ξεσηκωθούμε και πάλι  όχι μόνο για  να μην φεύγουν υπηρεσίες από το νησί, αλλά να επανέλθουν όσες έφυγαν. Οι Λημνιοί δεν μπορούν να περιμένουν, και δεν εγκαταλείπουν όταν έχουν δίκιο.

Η αρχή και το τέλος του μνημονιακού νόμου

ΕΦΗΜΕΡΙΣ       ΤΗΣ      ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ   

  ΤΗΣ      ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αρ. Φύλλου 1681

  28 Ιουλίου 2011

Άρθρο 1

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Κατ’ εφαρμογή των ως άνω διατάξεων και προκειμένου να καταστεί δυνατός αφενός μεν ο καλύτερος συντονισμός των Δημοσίων Νοσοκομείων αφετέρου δε ο περιορισμός των δαπανών τους που θα υλοποιηθεί με την εφαρμογή κοινών λειτουργιών, διασυνδέονται μεταξύ τους και λειτουργούν υπό τη Διοίκηση Ενιαίου Συλλογικού Οργάνου Διοίκησης τα Νοσοκομεία που καθορίζονται παρακάτω:

………….

Διασυνδέονται

14     Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο»  με   Γ.Ν. – Κ.Υ. Λήμνου

Μύρινα, 07-03-2019

Ανακοίνωση Νοσοκομειακών γιατρών της Λήμνου 

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

Εφτά χρόνια πριν καταγγέλλοντας την ενοποίηση του νοσοκομείου Λήμνου με αυτό της Μυτιλήνης αναφέραμε σε δελτίο τύπου μας:

          “Θα αγωνιστούμε και θα πετύχουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!”

Αυτή τη στάση κρατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, καταγγέλλοντας σταθερά τους νόμους Λοβέρδου-Γεωργιάδη, που οδήγησαν σε πρωτοφανή κατήφορο το νοσοκομείο.

 

Αυτή τη στάση κρατήσαμε και απέναντι στη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σθεναρά απαιτώντας σε κάθε συνάντηση μας, μεταξύ άλλων, την αποσύνδεση και οργανική αυτοτέλεια του νοσοκομείου Λήμνου.

 

Και τελικά χτες, επιτέλους, με δύο υπουργικές τροπολογίες, ψηφίστηκε η αποσύνδεση και αυτονόμηση του νοσοκομείου Λήμνου, καθώς και η δυνατότητα διάθεσης έως περίπου 20 επιπλέον θέσεων μονίμων ιατρών ΕΣΥ στο νοσοκομείο μας. Και αυτό σε συνέχει της σύστασης επιτροπής, η οποία θα προτείνει το νέο πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς για τις άγονες περιοχές όπως η Λήμνος, στην οποία η Ένωση μας συμμετέχει δια του προέδρου της.

 

Η επιτυχία αυτή είναι μια νίκη όλων όσων αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε για τη δημόσια δωρεάν υγεία, και για την ανάπτυξη του νοσοκομείου.

 

Είναι μια νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος και των λαϊκών αγώνων.

 

Είναι μια νίκη απέναντι σε όλους όσους μας παρακινούσαν, ανοιχτά ή κρυφά, να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Σε αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Σε αυτούς που πίστευαν ότι δε γίνεται. Σε αυτούς που δεν ήθελαν να γίνει. Σε όσους πιστεύουν ότι δε μπορούμε. Σε αυτούς που θεωρούσαν ότι δεν το παλεύουμε πια.

 

Κυρίως όμως είναι μια νίκη της λογικής, την οποία για μερικά χρόνια φαίνεται ότι γινόταν προσπάθεια να τη χάσουμε, ενοποιώντας δυο νησιά και δυο νοσοκομεία που τα χωρίζει έξι ώρες θάλασσα.

 

Η προσπάθεια όμως δεν τελειώνει εδώ. Αντίθετα εντείνεται!

 

Η επιτυχία αυτή βρίσκει το νοσοκομείο σε μια πολύ δύσκολη φάση..

 

Πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής για τις άγονες περιοχές, να οριστούν τα νέα κίνητρα και να θεσμοθετηθούν, ώστε να υπάρξει προσέλκυση αξιόλογων νέων συναδέλφων.

 

Να οριστεί νέα σοβαρή και αξιόλογη διοίκηση, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάτασης του νοσοκομείου και της λειτουργίας κρίσιμων τομέων του που σήμερα υπολειτουργούν.

 

Να καταργηθεί ο παρών τραγικός οργανισμός, κατάλοιπο των μνημονιακών νόμων, ο οποίος έχει δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων.

 

Να σχεδιαστεί από τη νέα διοίκηση με τη συνεργασία των τοπικών συλλογικοτήτων ένας σύγχρονος οργανισμός, με διάκριση των ιατρικών τμημάτων και ανάπτυξη νέων θέσεων ιατρών και νέων υπηρεσιών.

 

Να υπάρξει μέσω του νέου διοικητικού συμβουλίου κοινωνική λογοδοσία, αποτίμηση και αξιολόγηση των πεπραγμένων της προηγούμενης περιόδου  και στόχο την ικανοποίηση των ιατρικών αναγκών των κατοίκων.

 

Είναι η στιγμή που η αυτονόμηση και ανάπτυξη του νοσοκομείου και η διεκδίκηση ίδρυσης Πρωτοδικείου στη Λήμνο μπορούν να γίνουν η απαρχή για την επιστροφή και ανάπτυξη και άλλων υπηρεσιών στο νησί, που καταργήθηκαν ή υποβαθμίστηκαν άκριτα τα προηγούμενα χρόνια (ΔΟΥ, ΚΕΠΑ, εκπαίδευση, κοκ)

 

          Αν θες κάτι δεν αρκεί μόνο να το ονειρεύεσαι. Διεκδίκησε το!

 

 

Το ΔΣ της ΕΙΓΝΚΥΛ

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Επιτέλους δικαιώνονται 7 χρόνια αγώνων για το Νοσοκομείο της Λήμνου"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*