Η θύελλα πλήγωσε πιο πολύ τους Ανδρωνιάτες

΄΄ Ακούς τις λεύκες; Δυνάμωσε ο βοριάς και χειμωνιάζει.  Έπεσαν τα φύλα από τις λεύκες ΄΄ ήταν  το δελτίο καιρού.

Γεμάτος με λεύκες δεξιά και αριστερά ήταν ο δρόμος που ξεκινούσε από τη Σούμπρα προς το Ανδρώνι.  Κόψε  ο ένας κόψε ο άλλος, είχαν μείνει μόνο τρεις στη γωνία ακριβώς μπροστά από την παλιά  Nissan. Με την τελευταία θύελλα έσπασε η μία από τις τρεις . Τα κλαδιά της κείτονται ακόμα κάτω, σαν στρατιώτες που πολέμησαν αλλά  έπεσαν στη  μάχη.

 

Ένα δέντρο είναι θα πει κάποιος. Θα πάρει τα κλαδιά ο Δήμος για να μην εμποδίζουν τα αυτοκίνητα.  Δεν είναι όμως έτσι. Στην εφήμερη ζωή μας, διαμορφώνουμε τα συναισθήματά μας  με ότι βρίσκεται κοντά μας . Άνθρωποι , τόποι, ιστορίες, εικόνες, βιώματα, νοσταλγία , αναμνήσεις είναι η αλυσίδα που κρατά τη ζωή μας σε μία συνέχεια.  Οι λεύκες  αυτές για τους παλιότερους Ανδρωνιάτες  ήταν ο δρόμος για την πόλη, και κάθε μία είχε την ιστορία της.

 

Συναντήσεις, έρωτες , γράμματα, μηνύματα, σκανδαλιές είδαν οι λεύκες. Φιλοξενούσαν πουλιά, και έκαναν τον αέρα να ακούγεται τρομακτικός.

΄΄ Ακούς τις λεύκες; Δυνάμωσε ο βοριάς και χειμωνιάζει.  Έπεσαν τα φύλα από τις λεύκες ΄΄ ήταν  το δελτίο καιρού.

 

Κάποιοι έγραφαν με το σουγιαδάκι το όνομά τους στον κορμό,  και παρακολουθούσαν που θα βρίσκεται σε ένα,  σε δύο χρόνια. Ανέβαινε το σημάδι και μεγάλωνε, όσο μεγάλωνε το δέντρο. Μεγάλωναν και κείνοι μαζί του. Οι χαμένες πλέον λεύκες φαίνονται σαν  πρόσωπα που αγαπήθηκαν πολύ,  και τώρα δεν υπάρχουν πια.

 

Ένα δέντρο  είναι και ο πλάτανος της αγοράς,  όχι  ένας τόνος από ξύλα.  Κάθε φορά  που τον καρφώνουμε για να αναγγείλουμε κάποιο beach  party ,νιώθουμε σαν να κλαίει από τον πόνο. Δεν είναι  για τον καθένα μας απλές  πέτρες τα σκαλοπάτια, που πατάμε για να μπούμε  στο παλιό μας σπίτι, εκεί που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Είναι η συντροφιά της ζωής μας και τα αγαπούμε σαν να έχουν ψυχή. Κάθε απώλειά τους μας σημαδεύει.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Η θύελλα πλήγωσε πιο πολύ τους Ανδρωνιάτες"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*