Οι Ευρωπαίοι πολίτες (και οι Λημνιοί) αποφασίζουν για την πορεία της Ευρώπης στις 26 Μαΐου

Οι Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου πλησιάζουν και πολλοί από μας δεν έχουμε καταλάβει τη σημασία τους. Μερικοί μάλιστα την υποβαθμίζουμε από άγνοια ή και αποστροφή. Οι Ευρωπαίοι πολίτες 28 χωρών θα αποφασίσουν αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βαδίσει στο δρόμο της ακροδεξιάς με ξενοφοβία και φασισμό, ή θα επανέλθει στις αξίες της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ήταν οι αρχές με βάση τις οποίες έχει ιδρυθεί.
Σήμερα η Ε.Ε καθορίζει την πορεία όλων των χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν αλλά και τρίτων. Οι αποφάσεις λαμβάνονται εκεί για τα βασικά θέματα. Έχει σημασία βέβαια αν στην κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, αλλά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τι συμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο. Πολλά μάλιστα θέματά μας καθορίζονται από δυνάμεις πέρα από την Ευρώπη.
Είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή ένωση; Μας συμφέρει; Γιατί να μην φύγουμε όπως πιστεύουν πολλοί συμπολίτες μας; Λένε ότι όταν το πρόβατο φύγει από μαντρί το τρώει ο λύκος. Μήπως όμως δεν υπάρχει λύκος και μέσα; Σίγουρα υπάρχει και δεν μπορεί να εξοντωθεί εύκολα ούτε να εξημερωθεί. Για τη μικρή Ελλάδα και κάθε μικρή χώρα όμως κάθε άλλη λύση δεν φαίνεται συμφέρουσα και ρεαλιστική. Οι απέξω λύκοι είναι πιο δυνατοί και πιο επιθετικοί. Ίσως όμως να κάνουμε και λάθος, και να υπάρχει κάποια άλλη αυτόνομη πορεία που να οδηγεί στην ασφάλεια και στην ευημερία.
Η ψήφος μας για την Ευρώπη λοιπόν γίνεται στην ουσία για την εξημέρωση και εξόντωση των λύκων. Η αδιαφορία μας τους τρέφει και τους κάνει πιο ασύδοτους και ακόρεστους.
Καλός ο Μήτσος και ο Θανάσης για το χωριό τους όμως. Θα πάμε να τους εκλέξουμε. Θα εκλέξουμε σύντομα και δήμαρχο και Περιφερειάρχη, ίσως και πρωθυπουργό. Το παιχνίδι όμως παίζεται στην Ευρώπη και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Hefaistia 19-2-2019
Όλα για το Ευρωκοινοβούλιο εδώ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Οι Ευρωπαίοι πολίτες (και οι Λημνιοί) αποφασίζουν για την πορεία της Ευρώπης στις 26 Μαΐου"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*