Ανοίγει πανιά η Κίνηση πολιτών ¨Παλλημνιακή συμμαχία¨

Μαζί με τις ευχές για τη νέα χρονιά, καλούν όλους τους Λημνιούς σε συστράτευση για το Δήμο της Λήμνου και τις τοπικές κοινότητες. Μετά την υποψηφιότητα του Β. Γιαρμαδούρου  με την παράταξη ” Η ΛΗΜΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ΄΄  έχουμε τώρα μία ακόμα κίνηση χωρίς αρχηγό προς το παρόν.
¨¨Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν¨¨ που έλεγε και ο Μάο στην πολιτιστική επανάσταση το 1960. Συνήθως σκορπούν ευχάριστα αρώματα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΛΟΙΠΟΝ.
Ανακοίνωση προσωρινής γραμματείας
Οι Πολίτες που απαρτίζουμε τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών «ΠΑΛΛΗΜΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ευχόμαστε στους κατοίκους της Λήμνου, στους Λημνιούς όπου Γης, στους φίλους της Λήμνου και σε όλους τους ανθρώπους,
Χρόνια Πολλά και το 2019 να είναι ένας χρόνος γεμάτος υγεία, ευημερία, δημιουργία και πρόοδο, τόσο ως άτομα όσο και ως πολίτες του νησιού μας και της χώρας μας.
Με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, απευθύνουμε στον κάθε Λημνιό την παρακάτω ανακοίνωση.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπροσώπησης, τα χρόνια προβλήματα της καθημερινότητάς μας, οι στρεβλώσεις, οι αγκυλώσεις και οι ιδεοληψίες που σχετίζονται με όλα τα παραπάνω, είναι η γόνιμη μήτρα, που γέννησε την Κίνησή μας. Αποκλείοντας αυτόκλητους σωτήρες και καλωσορίζοντας φιλότιμες ανιδιοτελείς προσπάθειες, δίνουμε υπόσχεση τιμής, ότι μας ενώνουν τα προβλήματα και οι λύσεις τους. Δεν εξυπηρετούμε κανέναν ατομικό, προσωπικό ή συντεχνιακό ιδιοτελή στόχο. Είμαστε ακομμάτιστοι αλλά βαθύτατα πολιτικοποιημένοι, με μοναδικό στόχο την βελτίωση της Ζωής μας στο νησί. Ξεκινήσαμε συλλέγοντας αρχικά ανησυχίες και ανολοκλήρωτες προσπάθειες, συλλογικής έκφρασης και δράσης των συμπολιτών μας. Ζυμώσαμε, με τα ασφυκτικά προβλήματα των τελευταίων χρόνων, τη θέλησή μας να γίνει ένα πρόγραμμα δράσης για τη Λήμνο, με αρχή και τέλος τη βελτίωση της Ζωής μας.
Μαζεύουμε από κάθε χωριό τα μικρά και μεγάλα θέματα, και συζητάμε με τους ανθρώπους που θέλουν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ να τα εκπροσωπήσουν. Μελετάμε, μέσα από ανοικτές θεματικές ομάδες, όλα τα μεγάλα κεφάλαια της Ζωής μας.
Τις ανάγκες και τα προβλήματα των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας, των νέων μας, της υγειούς επιχειρηματικότητας και της τουριστικής δραστηριότητας, της Παιδείας και του Πολιτισμού μας, της Υγείας και του Αθλητισμού. Ομάδες, που επεκτείνονται και δομούνται καθημερινά για να καλύψουν όλο το φάσμα της Ζωής μας, που πλαισιώνονται κάθε μέρα από καινούριους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας. Έτσι θα φτιάξουμε το βασικό κορμό του προγράμματος δράσης της Συμμαχίας μας.
Αυτό το πρόγραμμα, θα το συζητήσουμε στο σύνολό του, και θα το στηρίξουμε ψηφίζοντάς το, στη μεγάλη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα περίπου από σήμερα.
Ταυτόχρονα δηλώνουμε την κοινή απόφαση της προσωρινής μας Γραμματείας, ότι στην ίδια αυτή, ανοικτή συνέλευση του Νησιού, θα εκλέξουμε δημοκρατικά, τον υποψήφιο Δήμαρχο της Κίνησής μας. Τα διαπιστευτήριά του θα είναι το ήθος του, η συμβολή και το ενδιαφέρον του για τη δράση των Ομάδων εργασίας, η αποδοχή από τους συμπολίτες μας. Το πρόσωπο αυτό, πρώτος μεταξύ ίσων, θα πλαισιωθεί από υποψήφιους Αντιδημάρχους τους ίδιους τους συνυποψήφιούς του.
Με τον ίδιο τρόπο, θα επιλεγούν οι Εκπρόσωποι από όλα τα χωριά, αλλά και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο στόχος μας είναι να δοθεί αρμοδιότητα και Νέα Πνοή στη ζωή και τη δράση των Τοπικών Αυτοδιοικητικών Οργανισμών, στηριζόμενοι και στο νέο Νόμο «Κλεισθένης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Λήμνος έχει την ευκαιρία να δουλέψει για τη Λήμνο. Όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινή Πορεία. Είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε για το καλό της Λήμνου. Οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, με την άμεση Δημοκρατία, φώτισαν τον πλανήτη και τον Δυτικό μας Πολιτισμό.
Καιρός για δράση. Καιρός να στηρίξουμε το οικοδόμημα, που εμείς θα φτιάξουμε. Όσο καλύτερα το στηρίξουμε, τόσο περισσότερη Πνοή θα δώσουμε στην αγαπημένη μας Λήμνο. Για το συμφέρον, το μέλλον και την ανάπτυξη της Λήμνου!!!
Λήμνος, Πρωτοχρονιά 2019
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΠΑΛΛΗΜΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ 1. Χαριτίνη Φωτοπούλου 2. Βλάσης Χατζηχαραλάμπους 3. Παναγιώτης Σφυρής 4. Άννα Τοσούνογλου 5. Αργύρης Τραμοντάνης 6. Βασίλης Πιαντές 7. Θωμάς Σφούνης 8. Δημήτρης Μικρέλλης 9. Θύμιος Παλάντζας 10. Βλάσης Καπαρός 11. Χρίστος Κακαρνιάς

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ανοίγει πανιά η Κίνηση πολιτών ¨Παλλημνιακή συμμαχία¨"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*