Έγινε και ο ξυλοδαρμός… δικαίωμα των εργοδοτών;

 Την αντίδραση του Υπουργείου εργασίας προκάλεσε το επεισόδιο με τον  ξυλοδαρμό εργαζομένου στη Θεσσαλονίκη. Δεν αρκεί η παραβίαση του ωραρίου, η ανασφάλιστη εργασία, οι μισθοί πείνας για τους εργαζομένους,  θα τους ξυλοφορτώνουν κιόλας; Ολοταχώς στο Μεσαίωνα λοιπόν και ένα βήμα παραπίσω στη δουλεία.

Οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ που έγιναν και στη Λήμνο το Καλοκαίρι τι εντόπισαν ; Θα το μάθουμε ποτέ;

limnos.news

  Ολόκληρη η ανακοίνωση  παρακάτω

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                   Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 06-12-2018

 

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Aλληλεγγύης με θεσμικές παρεμβάσεις του και με την ενίσχυση του ελεγκτικού έργου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, δίνει καθημερινά τη μάχη για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Από την πρώτη στιγμή ήρθε σε σύγκρουση με τη λογική και τα μέτρα της περιόδου 2010-2014, που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, κατάργησαν δικαιώματα και γιγάντωσαν τις πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Για την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων το Υπουργείο Εργασίας θέσπισε, μεταξύ άλλων, μέτρα ενάντια στην απλήρωτη, αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, κανόνες για τις εργολαβίες, για την τήρηση των ωραρίων εργασίας, για τη δήλωση των υπερωριών και για την καταβολή των μισθών.

Στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, εκτός από πρόστιμο, μπορεί να επιβληθεί ακόμα και κλείσιμο καταστημάτων. Ο εντοπισμός ανασφάλιστου εργαζόμενου συνεπάγεται αυτόματα τρίμηνη αναδρομική ασφάλισή του και ο εργοδότης έχει έκπτωση στο πρόστιμο μόνο αν προσλάβει τον εργαζόμενο.

Περιστατικά όπως ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στη διανομή φαγητού από πρώην εργοδότη του στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο δεν γίνονται ανεκτά αλλά θα καταπολεμηθούν αποφασιστικά. Η εστίαση είναι κλάδος αιχμής για τους ελέγχους του Σ.ΕΠ.Ε., οι οποίοι θα συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Έγινε και ο ξυλοδαρμός… δικαίωμα των εργοδοτών;"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*