Να έρθει ο ”ΦΑΡΟΣ” αλλά να μη σβήσει τον αθλητισμό στη Λήμνο

Τώρα τι προσφορά στη Λημνιακή κοινωνία είναι αυτή που θα στερήσει από τα τα παιδιά και τους πολίτες της Μύρινας τη δυνατότητα να αθλούνται  στο Δημοτικό Γυμναστήριο, μόνο ο κος Δήμαρχος το ξέρει.

Η  Ελληνική γλώσσα είναι πλούσια. Κάποιοι δεν την κατέχουν ή σκόπιμα την  ερμηνεύουν κατά το δοκούν.

Άλλο Αποδοχή Δωρεάς και άλλο Παραχώρηση.

Η  δωρεά προς το δημόσιο ( ή το Δήμο) γίνεται για τη βελτίωση της δυνατότητά τους να παρέχουν  ευεργετήματα κάθε είδους στους πολίτες, με στόχο τη βελτίωση της ζωής τους. Ο ιδιώτης που θέλει να προσφέρει στο σύνολο είναι αξιέπαινος και αξίζει την ευγνωμοσύνη μας.

Η παραχώρηση όμως  δημόσιου αγαθού ( όπως το στάδιο) σε ιδιώτη, χωρίς να προκύπτουν ευεργετήματα για το κοινωνικό σύνολο και μάλιστα να παρεμποδίζουν και να δυσκολεύουν τη ζωή του, αποτελεί όχι μόνο λανθασμένη αλλά και παράνομη πράξη.

Κανένα όρο και καμία παραχώρηση δεν ζήτησαν οι δωρητές που έφτιαξαν τα τόσο όμορφα σχολεία στο νησί μας.  Δεν ζήτησε- από ότι γνωρίζουμε- και ο δωρητής του γηπέδου μπροστά από το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου. Κόστισε 270.000, έγινε αθόρυβα και σεμνά και παραδόθηκε   χωρίς τυμπανοκρουσίες. Όπως ταιριάζει σε κάθε πράξη προσφοράς.

Τώρα τι προσφορά στη Λημνιακή κοινωνία είναι αυτή που θα στερήσει από τα τα παιδιά και τους πολίτες της Μύρινας τη δυνατότητα να αθλούνται  στο Δημοτικό Γυμναστήριο, μόνο ο κος Δήμαρχος το ξέρει. Ας το εξηγήσει όμως και σε μας και ας το πάρει επάνω του.   Οι υπεύθυνοι ηγέτες  δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από άλλους.

limnos.news

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου της παράταξης ΄΄Η Λήμνος διεκδικεί΄΄ και ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε την απάντηση του Δημάρχου για το  θέμα

Μύρινα, 8 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

       Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε τον Δήμαρχο Λήμνου κο Μαρινάκη να προσπαθεί κατ’ επανάληψη απευθυνόμενος στις αθλήτριες του Limnos Sports Club, να αποσείσει τις ευθύνες του για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», λέγοντας ότι πρόκειται για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι ο Δήμαρχος είναι απλό εκτελεστικό όργανο…

Αντί άλλης απάντησης επισυνάπτουμε την εισήγηση και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απ’ όπου φαίνεται ότι:

  • Ουδέποτε ψηφίσαμε την παραχώρηση του Γυμναστηρίου σε Σύλλογο ή ιδιώτη.
  • Ουδέποτε ψηφίσαμε την έξωση οποιουδήποτε Συλλόγου από το Γυμναστήριο.
  • Εκείνο που ψηφίσαμε ήταν (ακριβής αντιγραφή από την εισήγηση): την αποδοχή της δωρεάς, από τον Μπούμπουρα Π. Σπυρίδωνα, της ανάληψης του κόστους, των απαιτούμενων εργασιών, υπηρεσιών και προμηθειών, ώστε να καταστεί το Κλειστό Γυμναστήριο Μύρινας κατάλληλο, καλύπτοντας τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των αγώνων Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης, όπου θα συμμετάσχει την ερχόμενη αθλητική περίοδο, η ομάδα καλαθοσφαίρισης με τον διακριτικό τίτλο «ΦΑΡΟΣ».
  • Φαίνεται επίσης ξεκάθαρα ότι ο Δήμαρχος θα μπορούσε αν επιθυμούσε, να έχει περάσει το θέμα από την Οικονομική Επιτροπή – όπου είναι Πρόεδρος και έχει ψήφο – αλλά επέλεξε να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορεί τώρα να λέει ότι αυτός απλά εκτελεί…

 

Τέλος, όταν σε παρατήρηση του επικεφαλής της Παράταξής μας, ότι με την απόφασή μας πιθανά να δημιουργηθούν προβλήματα στην άσκηση του μαζικού αθλητισμού στη Λήμνο, ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι έχει υπάρξει πρόβλεψη για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των Σωματείων.

Ακολουθεί το πρακτικό της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου  για το θέμα  6ΣΟΩΩΛΘ-ΧΣΑ

Η εικόνα από τη σελίδα του Limnos sports Club- Ευχαριστούμε

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Να έρθει ο ”ΦΑΡΟΣ” αλλά να μη σβήσει τον αθλητισμό στη Λήμνο"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*