Στα όπλα- στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια!!!. Οι Λημνιοί στην πρώτη γραμμή!

Τον Ζόραν Ζάεφ συναντά σήμερα  10/7/2018 ο Α. Τσίπρας  στο Λονδίνο για  το γνωστό θέμα της συμφωνίας που αφορά στο όνομα της Π.Γ.Δ.Μ. Παρακάτω δημοσιεύουμε άρθρο που λάβαμε σχετικό με  το θέμα. Το άρθρο υπογράφεται από τον κ. Σκούρα και εκφράζει τις απόψεις του συντάκτη του.

limnos.news

Στα όπλα- στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια!!!. Οι Λημνιοί στην πρώτη γραμμή!

Του Κ. Σκούρα  – Μύρινα Λήμνος

Το καμία λύση σήμερα είναι ευθυνοφοβία και πολιτικός καιροσκοπισμός. Γι αυτό ελπίζω- όπως πιστεύω και όλοι οι νοήμονες Έλληνες- ότι  η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία όλων των αποχρώσεων αυτό το λάθος δεν θα  το διαπράξει. Το κράτος των Σκοπίων μας χρειάζεται σαν σύμμαχος, και όχι σαν εχθρικό και ετεροκαθοριζόμενο ασταθές  μόρφωμα.

 

          Θα  ήταν γραφικό και κωμικό  αλλά δυστυχώς το θέμα είναι τόσο σοβαρό που το κάνει να είναι  ανησυχητικό.  https://youtu.be/_qdZEKdwbz0

Να πάρουμε λοιπόν τα Σκόπια, και πρώτοι από όλους να μπούμε μπροστά εμείς οι  Λημνιοί που έχουμε συγγένεια με τον Μεγαλέξανδρο 1. Και μετά τα Σκόπια, πάμε για τη  Βόρεια  Ήπειρο, την Κωνσταντινούπολη και  τη Σμύρνη. Μην μας ξεφύγει όμως η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου την οποία ίδρυσε ο ίδιος ο Αλέξανδρος, και το Ελληνικό στοιχείο εκεί -μέχρι πρόσφατα μάλιστα-  ήταν πολυπληθές. Και ένα κομμάτι της  Βουλγαρίας εδώ στα δυτικά  που ήταν μέρος της ιστορικής Μακεδονίας δεν πρέπει να μας διαφύγει, αφού η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Το Αφγανιστάν στο οποίο έφτασε ο Μεγαλέξανδρος το αφήνουμε προς το παρόν- που να μπλέξεις με τους Ταλιμπάν.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά πρέπει  να ξεμπλέξουμε πρώτα  από τους προδότες αλήτες πολιτικούς και να έρθουν οι αγνοί στρατιωτικοί στην εξουσία. Κατά προτίμηση οι απόστρατοι που   το εθνικό τους φρόνημα βρίσκεται   στα ύψη.  Κάποιοι από αυτούς μάλιστα θα θυσιαστούν πρόθυμα  για την ‘’πατρίδα’’  ιδιαίτερα τώρα. Έχασαν μέρος της  σύνταξής τους αυτά τα χρόνια,  και  αναθεματίζουν στα κανάλια και στις  ‘’συγκλονιστικές ‘’ συγκεντρώσεις. τους ¨κατσαπλιάδες¨  που βρίσκονται στην Κυβέρνηση.

Θα  ήταν κωμικό  και γραφικό   αλλά δυστυχώς το θέμα είναι τόσο σοβαρό που το κάνει  ανησυχητικό. Με βάση λοιπόν  τη θέληση ΄΄ της καθολικής πλειοψηφίας του λαού ΄΄,  και όσων  διακινούν τις ιδέες αυτές, η κυβέρνησή μας –οποιαδήποτε και να είναι αυτή- πρέπει άμεσα να κηρύξει τον πόλεμο στα Σκόπια (γιατί με πολέμους αλλάζουν κατά κανόνα τα σύνορα), στην Αλβανία και στην Τουρκία και δεν ξέρω που αλλού. Να καταπατήσει όλες τις συνθήκες που όρισαν τα σημερινά σύνορά μας,  και τη συνθήκη της Λωζάννης ακόμα. Τη συνθήκη αυτή που η Τουρκία προσπαθεί να αμφισβητήσει, και εμείς  την επικαλούμαστε στους διεθνείς οργανισμούς για να βρούμε το δίκιο μας.

Παραλογισμός, αυτοκτονικές τάσεις, άγνοια κινδύνου, γραφικότητα, πατριδοκαπηλία ή και όλα μαζί; Πάντως  αδιέξοδα  και επικίνδυνα  όταν  κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας και  πνευματικοί άνθρωποι με βαρύνοντα  λόγο, χαϊδεύουν, ενθαρρύνουν και κολακεύουν αυτούς τους πολίτες.  Όταν δεν τους δίνουν να καταλάβουν ότι – στα εθνικά τουλάχιστον θέματα – πρέπει να είναι μετρημένοι και σώφρονες.  Σκέφτονται, δυστυχώς, πως μπορούν να  κερδίσουν   και τις εκλογές ακόμα με τον τρόπο αυτό , χάνοντας  όμως  κάθε στήριγμα της χώρας. Σαν… αρχαιολάτρες όμως πρέπει να γνωρίζουν το πάθημα του Πύρρου-  του βασιλιά της Ηπείρου – που κέρδισε τη μεν τη μάχη αλλά με τέτοιες απώλειες που η νίκη δεν είχε κανένα αντίκρισμα.

Η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν πρέπει να καθορίζεται από το συναίσθημα, την ημιμάθεια, την άγνοια, την αφέλεια  και τους μύθους στους οποίους στηρίζονται οι συμπεριφορές ορισμένων πολιτών. Δεν πρέπει να φοβάται τα δόλια σχέδια των ακραίων ομάδων. Και αυτό – ευτυχώς μέχρι στιγμής –  φαίνεται να εφαρμόζεται. Υπάρχουν συνθήκες και  διεθνείς κανόνες τους οποίους όλοι πρέπει να σέβονται. Τα μικρά δε αδύναμα κράτη  επιζητούν την εφαρμογή τους όταν οι ισχυροί τους καταπατούν προσφεύγουν στους διεθνείς οργανισμούς. Οι πολλοί, οι αγνοί Έλληνες, άρχισαν να καταλαβαίνουν  ότι το Εθνικό συμφέρον δεν εξυπηρετείται με αλυτρωτισμούς και εξαλλοσύνες, αλλά με διαπραγμάτευση και αξιοποίηση των διπλωματικών μας όπλων.

Ας εξηγηθούμε όμως καλύτερα. Φαντασθείτε  η κυβέρνηση  να ακούσει τους, όλο και λιγότερους πλέον,  διαμαρτυρόμενους, και να ζητά αλλαγή συνόρων.  Φαντασθείτε  το μικρό αλλά σημαντικό από γεωστρατηγική άποψη  κρατίδιο των Σκοπίων να διαλυθεί και να διαμοιρασθεί μεταξύ  της Τουρκίας  και της Αλβανίας η και της Βουλγαρίας. Ή να φυτοζωεί ζητώντας προστασία από ισχυρούς γείτονες που μπορεί να μην είναι φιλικοί στην Ελλάδα. Μία  εστία κινδύνου θα μας ζώνει στην ταραγμένη ήδη περιοχή μας.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μία ρημαγμένη και οικονομικά κατεστραμμένη χώρα, που για να σταθεί στα πόδια της  και να αναπτυχθεί χρειάζεται, εκτός από πολλά άλλα, και ζωτικό χώρο, και αυτός δεν μπορεί να είναι παρά μόνο  οι γείτονές της, και κυρίως τα Βαλκάνια. Πρέπει να εκσυγχρονισθεί στο εσωτερικό αλλά και να ενισχύσει τη διεθνή της παρουσία. Οι Έλληνες πατριώτες πρέπει να έχουμε συναίσθηση της πραγματικότητας και να μην ονειροβατούμε.

Αλλιώς θα βράσουμε στο ζουμί μας  και δεν θα μας σώσουν ούτε   τα μνημόνια, ούτε η Ευρώπη ούτε ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας. Και οπωσδήποτε δεν θα μας σώσουν οι  θρησκόληπτοι και οι   γραφικοί με τις περικεφαλαίες και τις ασπίδες.

       Προσοχή λοιπόν φίλοι μου. Η αρχαία Μακεδονία στη διάρκεια των 20 και παραπάνω αιώνων κατοικήθηκε και από άλλους λαούς Σέρβους, Βούλγαρους, Οθωμανούς, Εβραίους, Τσιγγάνους, Αλβανούς κλπ. Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913  και τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο καθορίστηκαν τα σύνορα μεταξύ των κρατών της περιοχής. Δίκαια ή άδικα αυτά είναι. Είναι προς το συμφέρον μας να μην αμφισβητούνται από κανέναν,  και έχουμε το καθήκον να τα υπερασπιζόμαστε με κάθε θυσία.

Η περιοχή που αυτοονομάστηκε   ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ΄΄ , σαν  συστατικό της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας  πριν 70 περίπου χρόνια, υπονοώντας βέβαια ότι της ανήκει ολόκληρη η Μακεδονία, έκανε ένα ιστορικό και διεθνώς απαράδεκτο ατόπημα. Η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Σλάβοι και Αλβανοί και όμως έφτιαξαν  το μύθο ότι κατάγονται από τον Μ. Αλέξανδρο!.  Το θέμα αυτό όμως έπρεπε να είχε ξεκαθαριστεί  και να είχε λυθεί από τότε. Θα μπορούσε επίσης να είχε λυθεί το 1991-1992 που η περιοχή έγινε κράτος, και πριν όλος σχεδόν ο πλανήτης να τους έχει αναγνωρίσει με το όνομα σκέτο Μακεδονία.

Εδώ που φτάσαμε σήμερα το 2018 όμως, το να αρνούμαστε κάθε λύση  είναι  σαν να εθελοτυφλούμε και να παραβλέπουμε την πραγματικότητα. Να πιέσουμε και να  επιδιώξουμε την καλύτερη λύση ΝΑΙ. Και η καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου, είναι να γίνει ξεκάθαρο ότι ο μπορεί ο τόπος που κατοικούν να είναι μέρος της αρχαίας Μακεδονίας οι σημερινοί κάτοικοί του όμως δεν  έχουν σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες. Η Μακεδονία σαν σύνολο της δεν τους ανήκει και ούτε μπορούν να τη διεκδικούν.

Οι συνθήκες πρέπει να γίνονται σεβαστές πράγμα που ισχύει βεβαίως και για την Ελλάδα.

Το καμία λύση σήμερα είναι ευθυνοφοβία και πολιτικός καιροσκοπισμός. Γι αυτό ελπίζω- όπως πιστεύω και όλοι οι νοήμονες Έλληνες- ότι  η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία όλων των αποχρώσεων αυτό το λάθος δεν θα  το διαπράξει. Το κράτος των Σκοπίων μας χρειάζεται σαν σύμμαχος, και όχι σαν εχθρικό και ετεροκαθοριζόμενο ασταθές  μόρφωμα.

Προσοχή λοιπόν και πάλι,  γιατί πίσω από τις μεγάλες κουβέντες για την Ελλάδα και άλλα δήθεν πατριωτικά, δεν βρίσκονται πάντα  μεγάλοι Έλληνες και πατριώτες. Το έργο το έχουμε ξαναδεί  και το ζήσαμε οδυνηρά στην Κύπρο το 1974. Όχι μόνο τα εθνικά ιδεώδη δεν πραγματοποιήθηκαν, αλλά το 40% περίπου του εδάφους του νησιού βρίσκεται και σήμερα στην Τουρκική κατοχή. Καιρός λοιπόν να αναστοχαστούμε και να ωριμάσουμε σαν πολίτες. Οι πραγματικοί  Έλληνες καμαρώνουμε για την ιστορία μας, δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν, αλλά  πρέπει να ζήσουμε στον 21ο αιώνα και να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια για τα παιδιά μας..  Τον ορθό λόγο,  την προσαρμοστικότητα και   την αντοχή του έθνους μας εξάλλου, τα έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Την αλλοφροσύνη, την ιδεοληψία και το εμπόριο του πατριωτισμού τα πληρώσαμε ακριβά.

Κώστας Σκούρας

Μύρινα Λήμνου  7-7-2018

  1. Υπάρχει ένας..παραϊστορικός μύθος ότι η Ολυμπιάδα μητέρα του Αλεξάνδρου τον  ΄΄ συνέλαβε ΄΄  στα Καβείρια  εδώ στη Λήμνο ή στη Σαμοθράκη, διότι ο Φίλιππος δεν….. Μακάρι να ήταν ο πατέρας του Λημνιός.. Θα έχουμε ένα διάσημο τέκνο,  και θα παραβλέψουμε την …απιστία της Ολυμπιάδας αφού έγινε για καλό σκοπό. Αυτό εξάλλου είναι …. οικογενειακό τους θέμα, δεν  μας πέφτει  λόγος και κακώς μεταφέραμε…. κουτσομπολιά του 4ου π.Χ αιώνα!

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Στα όπλα- στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια!!!. Οι Λημνιοί στην πρώτη γραμμή!"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*