Μεταφορικό ισοδύναμο και για τους επισκέπτες αν……

Ενδιαφέρουσες  προτάσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο που καθιερώθηκε πρόσφατα μας  έστειλε ο φίλος μας  Α.Λ  που ζει στην Αθήνα και κατάγεται από το  Μούδρο.

Μας γράφει μεταξύ άλλων:

…. θα ταξιδεύουμε στο ίδιο πλοίο και εγώ που είμαι μεν Μουδρινός στην καταγωγή αλλά ζω στην Αθήνα θα πληρώνω  πιο ακριβό εισιτήριο.  Ας  μου δώσουν ένα κίνητρο να μπορώ να φέρνω την οικογένειά μου στη Λήμνο για διακοπές  έστω μία φορά το χρόνο.  Την έκπτωση πρέπει να την δικαιούνται και όσοι έχουν το ΄΄εξοχικό τους΄΄ στα νησιά και ας μην είναι για τόσες διαδρομές  σε κάθε χρόνο όπως οι πραγματικοί νησιώτες. Να την έχουν και όσοι φιλοξενούνται από τους γονείς τους ή τα παιδιά τους . Υπάρχει τρόπος να ελέγχεται αυτό.

Κίνητρο πρέπει να έχει επίσης και κάθε επισκέπτης για να έχουν κόσμο τα νησιά μας. Για να μην γίνεται όμως κατάχρηση και το κράτος απλά να τους  επιδοτεί το εισιτήριο και αυτοί να μένουν σε μαύρα καταλύματα,  χωρίς να αποδίδουν κανένα φόρο, θα πρέπει να προσκομίζουν την απόδειξη από  το κατάλυμα στο οποίο έμειναν. Θα μπορούσε επίσης να επιδοτείται και κάθε επισκέπτης με ένα ημερήσιο ποσό . Είμαι σίγουρος ότι το κράτος θα βγει κερδισμένο διότι  θα σταματήσει να υπάρχει το φαινόμενο της λαθροενοικίασης. Δεν ξέρω ακριβώς τη λέξη αλλά εννοώ του να νοικιάζεις ένα δωμάτιο  χωρίς να σου δίνουν καμία απόδειξη σαν να μην έμεινες ποτέ. Το κίνητρο αυτό θα μπορεί να είναι και διαφορετικό σε κάθε εποχή.  Δηλαδή εκτός σεζόν να είναι μεγαλύτερο για να έχει το νησί πάντα κόσμο.

Μία άλλη πρόταση που δεν μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος ότι μπορεί να εφαρμοστεί , είναι να  επιστρέφεται ένα ποσοστό  στην κάρτα για όσους  έκαναν δαπάνες στα νησιά και φυσικά πλήρωσαν με κάρτα. Όπως π.χ  κάνουν μερικές τράπεζες που όταν χρησιμοποιείς την κάρτα τους σου επιστρέφουν ένα ποσό σε συγκεκριμένες εταιρίες . Εδώ να ισχύει σαν bonus  αρκεί η δαπάνη να έγινε στο νησί.  Τεχνικά μπορεί να μην γίνεται, αλλά  ας το απαντήσουν πιο ειδικοί. Βλέπω ότι και σε αυτή την περίπτωση και το κράτος θα ωφελείται αλλά και οι καταναλωτές στα νησιά αλλά και  οι Λημνιές επιχειρήσεις.

Ευχαριστώ πολύ    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Θα τα πούμε το Δεκαπενταύγουστο

Αντιγραφή και μικρές διορθώσεις  limnos.news

Φίλε Α.Λ το κείμενό σας θα προωθηθεί στους φορείς της Λήμνου που ασχολούνται  με το θέμα και στο υπουργείο Ναυτιλίας.

limnos.news

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Μεταφορικό ισοδύναμο και για τους επισκέπτες αν……"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*