“Δεν είναι 4ο μνημόνιο, δεν είναι 4ο πρόγραμμα, δεν θα ξαναέρθει η τρόικα εδώ”! “Πλερέζες” στη ΝΔ με την ομιλία Μοσκοβισί μέσα στην ελληνική Βουλή

Τα μνημόνια τελείωσαν” διεμήνυσε για άλλη μία φορά ο Πιερ Μοσκοβισί, στην ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής με με θέμα «Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα».

Καταχειροκροτούμενος από τους παρόντες βουλευτές, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι “το λέω δημόσια: δεν είναι τέταρτο μνημόνιο, δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα αυτό που κάνουμε, δεν θα ξαναέρθει εδώ η τρόικα!” (στο 15.10′)

«Μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, στην αυτονομία και στις αγορές», τόνισε ο Μοσκοβισί, λέγοντας ότι αυτά τα οκτώ χρόνια ήταν απίστευτα δύσκολα για τον ελληνικό λαό για να υπογραμμίσει ότι δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις που χρειάστηκε να ληφθούν από την ελληνική Βουλή, όταν μάλιστα καμία άλλη χώρα δεν χρειάστηκε να λάβει τέτοια μέτρα.

«Ήμουν ανέκαθεν σύμμαχος για να αντιταχθώ στις υπερβολές της λιτότητας και σε αυτούς που ήθελαν μια τιμωρητική δράση στην Ελλάδα», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και τόνισε ότι έδωσε μάχη για την κοινωνική διάσταση του τρίτου προγράμματος. «Η Ελλάδα ανέκαθεν δήλωνε την προσήλωσή της στη ζώνη του ευρώ και θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος του ελληνικού λαού και του κοινοβουλίου γιατί διατήρησε τις δύσκολες και αναγκαίες πρωτοβουλίες», είπε και πρόσθεσε ότι το τέλος του προγράμματος είναι νίκη της Ελλάδας και της ζώνης του ευρώ.

«Η Ελλάδα θα υιοθετήσει την εποπτεία που ισχύει για όλες τις χώρες του ευρώ. Το σχέδιο του προϋπολογισμού θα διέπεται από τους κανόνες που ισχύουν για κάθε χώρα», είπε ο κ. Μοσκοβισί και τόνισε ότι «η ΕΕ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας». Ειδικά για τη μεταμνημονιακή εποπτεία είπε ότι διευκολύνει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Θέλω να σας συγχαρώ για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων μέσα στα χρονοδιαγράμματα“, είπε ο κ. Μοσκοβισί και ευχαρίστησε τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο που κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων στο Eurogroup. Ειδικά για τη συμφωνία του Eurogroup, και την απόφαση για το χρέος, είπε ότι περιλαμβάνονται εξαιρετικά σημαντικά μέτρα που βοηθούν σημαντικά την Ελλάδα.

Έχουμε δέκα χρόνια ανάπαυλας μέσα στα οποία θα δράσουμε για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Η μόνη στρατηγική για να έχει η Ελλάδα βιώσιμο χρέος είναι η ανάπτυξη και αυτή είναι η φιλοσοφία της απόφασης μας“, είπε ο κ. Μοσκοβισί και τόνισε ότι ήρθε η ώρα να γυρίσει η σελίδα και η Ελλάδα να ξαναβρεί την θέση της στην ΕΕ, να είναι μια κανονική φυσιολογική χώρα στη ζώνη του ευρώ.

To πεπρωμένο είναι πλέον στα δικά σας χέρια και σας καλώ να είστε προσεκτικοί, είπε ο κ. Μοσκοβισί και τόνισε ότι η Ελλάδα πατάει ξανά στα δύο της πόδια.

Πηγή: newpost.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "“Δεν είναι 4ο μνημόνιο, δεν είναι 4ο πρόγραμμα, δεν θα ξαναέρθει η τρόικα εδώ”! “Πλερέζες” στη ΝΔ με την ομιλία Μοσκοβισί μέσα στην ελληνική Βουλή"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*