Παραμένει ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά που δέχονται πρόσφυγες

 

Το δήλωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες.        Νομίζω ότι ήταν μία δίκαιη επιλογή, η οποία έγινε πράξη, κυρίως χάρη στην κατανόηση του Προέδρου Γιούνκερ, ο οποίος είναι απόλυτος γνώστης των συνθηκών στα πέντε αυτά νησιά και της προσπάθειας που έχουν κάνει οι νησιώτες μας και πιστεύω ότι αυτή είναι μία εξέλιξη εξαιρετικά θετική.

29.06.2018

Άτυπη απομαγνητοφώνηση, από τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Σε ερώτηση της ΕΡΤ, για το ΦΠΑ στα νησιά, ο Πρωθυπουργός, απάντησε:

Α. Τσίπρας: Μου δίνετε την ευκαιρία να σας πω κάτι το οποίο δεν σχετίζεται, όμως, με τις αποφάσεις που πήραμε χθες με την οικονομική ενίσχυση και την ενίσχυση σε υλικοτεχνικές υποδομές και προσωπικό των νησιών αυτών, αλλά είναι μία πρωτοβουλία που έχω πάρει εδώ και καιρό, από την επίσκεψη του Προέδρου Γιούνκερ στην Αθήνα. Του είχα θέσει την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε αυτά νησιά, που δέχονται τις προσφυγικές ροές, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και κατανόησης στους πολίτες αυτών των νησιών που σηκώνουν όλο το βάρος για λογαριασμό της Ευρώπης. Χθες, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά και να καταλήξουμε στον τρόπο που αυτό θα συμβεί στις τεχνικές λεπτομέρειες και βεβαίως, σήμερα, έχω δώσει εντολή, η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Διότι δεν έχουμε την χρονική πολυτέλεια, άμεσα σε νόμο, που θα αναιρεί αυτή την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα, άδικη κατά τη γνώμη μου αύξηση του ΦΠΑ, στα πέντε νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές. Νομίζω ότι ήταν μία δίκαιη επιλογή, η οποία έγινε πράξη, κυρίως χάρη στην κατανόηση του Προέδρου Γιούνκερ, ο οποίος είναι απόλυτος γνώστης των συνθηκών στα πέντε αυτά νησιά και της προσπάθειας που έχουν κάνει οι νησιώτες μας και πιστεύω ότι αυτή είναι μία εξέλιξη εξαιρετικά θετική.

Ερώτηση: Για πόσο καιρό;

Α. Τσίπρας: Θα μου επιτρέψετε να σας απαντήσω, ότι όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση στα πέντε αυτά νησιά, αλλά και σε ό,τι με αφορά όσο βρίσκομαι στη θέση του Πρωθυπουργού, απ ό,τι  φαίνεται ότι και τα δύο θα διαρκέσουν πολύ, δεν θα υπάρξει άνοδος της τιμής του ΦΠΑ στα πέντε νησιά.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Παραμένει ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά που δέχονται πρόσφυγες"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*