ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν ασυνείδητοι

Ντροπή, ασυνειδησία, αδιαφορία ( θα το λέγαμε αλλιώς -από το συμπαθές τετράποδο- αλλά δεν μας ταιριάζει),  καταγγέλει ο Δήμος Λήμνου. Συμπολίτης μας πέταξε σε κάδο ανακύκλωσης μέλη ζώων και εντόσθια. Διαβάστε τη στενάχωρη αυτή ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου που μόνο προβληματισμό και αηδία προκαλεί για την συμπεριφορά ορισμένων δημοτών. Ύστερα από αυτό ας σκεφτούμε ”ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018”, ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ, ΤΙΣ …… Δεν  θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι μάταια.  Αποδεικνύονται όμως αναποτελεσματικά .

limnos.news

Μύρινα, 14 Ιουνίου 2018              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατα οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή και διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποκρουστικό θέαμα, αποτέλεσμα της ασυνειδησίας συμπολίτη μας που έριξε μέσα στους κάδους ανακύκλωσης μέλη από ζώα και εντόσθια.

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να αχρηστευτεί μια μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμου υλικού (το σύνολο της ημερήσιας αποκομιδής). Κατ’ επέκταση, ο ΧΥΤΑ επιβαρύνθηκε κατά 3,5 επιπλέον τόνους.

Ο Δήμος Λήμνου και η ΔΕΔΑΠΑΛ προειδοποιούν τους παραβάτες ότι τέτοιες αντικοινωνικές ενέργειες θα παραπέμπονται άμεσα στη δικαιοσύνη, χωρίς καμία περαιτέρω ανοχή.

Η Λήμνος έχει επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ανακύκλωσης και έχει βραβευθεί για την καθαρότητα του ανακυκλώσιμου προϊόντος της. Τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις ασυνειδησίας αμαυρώνουν τη γενική καλή εικόνα που έχει ο τόπος μας στην ανακύκλωση.

            Η ανακύκλωση είναι βασική προϋπόθεση για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας. Είναι δείκτης πολιτισμού και οφείλουμε όλοι να την υποστηρίξουμε.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν ασυνείδητοι"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*