Δημοτική κοινότητα Μύρινας: Με ένα τηλεφώνημα ή e.mail πείτε μας το πρόβλημά σας

 Θα πρέπει………κάθε αίτημα, κάθε πληροφορία και κάθε πρόταση να μεταφέρεται ΑΜΕΣΑ, ΚΑΘΗΘΗΜΕΡΙΝΑ  στις υπηρεσίες του Δήμου και να δίνονται λύσεις. 

‘’Κάλιο αργά παρά ποτέ’’.  Η Δημοτική κοινότητα  μας ζητά να την ειδοποιούμε τι γίνεται καθημερινά στην πόλη και να ενημερώνει το Δήμο για την επίλυση των προβλημάτων μας. Πολύ σωστό βήμα που έπρεπε όμως να γίνει από την αρχή. Έστω και τώρα όμως η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να φέρει αποτελέσματα.  Αρκεί να μη γίνει μία ακόμα γραφειοκρατική δομή διαμεσολάβησης. Θα πρέπει δηλαδή κάθε αίτημα, κάθε πληροφορία και κάθε πρόταση να μεταφέρεται ΑΜΕΣΑ, ΚΑΘΗΘΗΜΕΡΙΝΑ  στις υπηρεσίες του Δήμου και να δίνονται λύσεις.  Αν περιμένουμε να συγκεντρώνονται τα αιτήματα και να τοποθετούνται κάθε μήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα έχει νόημα. Για παράδειγμα, αν ενημερώσουμε σήμερα ότι δίπλα μας, στο γειτονικό οικόπεδο, υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδια  με τους γνωστούς κινδύνους , αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί  αμέσως. Ποια θα είναι η αξία της καταγραφής του αν τεθεί μετά από καιρό και δεν δοθεί δοθεί λύση τη στιγμή που πρέπει; 

Κάποια μη επείγοντα θέματα όπως πχ η ονοματοδοσία ενός δρόμου,  η ανάγκη κατασκευής ενός πάρκου κλπ  συμφωνούμε ότι χρειάζονται καταγραφή , επεξεργασία και συζήτηση. Τα πιο σοβαρά όμως είναι τα μικρά καθημερινά που χρειάζονται επειγόντως λύση.

Ενημέρωση λοιπόν από τους πολίτες στη Δημοτική κοινότητα, επιτόπια εξέταση του θέματος από την πρόεδρο ή κάποιο μέλος του συμβουλίου, και  άμεση δραστηριοποίηση  για λύση. Μόνο αν υπάρχουν αποτελέσματα  οι πολίτες θα αισθανθούν κοντά τους τη Δημοτική Κοινότητα. Η έλλειψη του γραφείου είναι μεν σημαντικό θέμα όχι όμως απαγορευτικό για δράση.  Κινητοποίηση όλων μας λοιπόν  και συνεργασία με το Δήμο χρειάζεται,  και η πόλη μας  θα αλλάξει γρήγορα εικόνα.

limnos.news    

 

 

 Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής κοινότητας Μύρινας παρακάτω

 

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ   

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΙΝΑΣ                        

        Μύρινα    9-6-2018       

                Πληροφορίες: Αδαμ.Γαροφαλλίδου                               

                   Τηλ: 22543-50042   Κιν: 6937459622                 

 

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         

      H  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ.

    Όπως έχουμε γνωστοποιήσει αρκετές φορές μέχρι τώρα οι δυνατότητες της Δημοτικής Κοινότητας περιορίζονται  αυστηρά και μόνο σε εισηγητικό χαρακτήρα. Η  έλλειψη χώρου που να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς (γραφείο Κοινότητας) όπως ο νόμος σαφέστατα ορίζει και κάθε άλλο παρά δική μας επιλογή ήταν, δημιούργησε προβλήματα στην λειτουργία της Κοινότητας, εμπόδισε τους αρχικούς μας στόχους  και δυσκόλεψε την επικοινωνία μας με τους πολίτες της Μύρινας.

     Παρόλα αυτά η διάθεση μας να είμαστε συνεχώς δίπλα στους συμπολίτες μας και ν αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα τους μεταφέροντας τα μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες στα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα του Δήμου, παραμένει συνεχής και επιτακτική.

   Πιστεύοντας ότι η Δημοτική Κοινότητα αποτελεί την γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και δημοτών απευθυνόμαστε στους πολίτες της Μύρινας και ζητάμε την συμβολή των ίδιων, ώστε, ζητήματα τα οποία πιθανόν να διαφεύγουν από το συμβούλιο μας να αναδειχθούν, να καταγραφούν και  να προωθηθούν ως αιτήματα προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου.

 

                                                                                                                                  

 

                                                                                                                                                   Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας. Ζητάμε από τους πολίτες της Μύρινας να μας αποστείλουν θέματα τα οποία βρίσκουν μπροστά τους όχι με την έννοια εξυπηρέτησης προσωπικών δυσκολιών ,αλλά που αφορούν στη συλλογική καθημερινότητα. Θέλουμε  τη γνώμη σας, τις σκέψεις, τις ιδέες σας, τις προτάσεις αλλά και τα παράπονα σας πάνω σε ζητήματα όπως:καθαριότητα,οδοσήμανση,κυκλοφορία,φωτισμός,ανακύκλωση,παρκάρισμα, αξιοποίηση δημοτικών χώρων και κτιρίων, παιδικές χαρές κ.λ.π.

   Οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να ανταποκριθούν στο «κάλεσμα» της Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου   dlimnou.adion@gmail.com, γραπτώς στον υπάλληλο γραμματειακής υποστήριξης της Κοινότητας κο Θωμά Καραγιώργη στο Δημαρχείο και τηλεφωνικά στο τηλ. 6937459622.

  Το συμβούλιο μας αφού συλλέξει , θα «επεξεργαστεί» και  θα προωθήσει  τις προτάσεις, ιδέες σας κ.λ.π  στα αρμόδια όργανα του Δήμου.

  Εκ μέρους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας,

                                                                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                           Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα