Ήταν πράγματι φαινόμενο (στο σκάκι) η Άννα Μαρία. Έκλεισε η σκακιστική χρονιά στη Λήμνο

Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται εδώ είπε η κα Μπότσαρη. Είδα αρκετά ταλαντούχα παιδιά αλλά κυρίως τα είδα χαρούμενα, σεμνά και ευγενικά.

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις για  το σκάκι πραγματοποιήθηκαν στη Μύρινα το Σαββατοκύριακο. Στην  ΑΠΟΘΗΚΗ το Σάββατο στις 20.00 απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης του πρώτου κύκλου μαθημάτων στους 30 περίπου μαθητές του σκακιστικού τμήματος  του ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ. Η πρωταθλήτρια  Άννα – Μαρία Μπότσαρη έδωσε σε κάθε παιδί το δίπλωμά του και φωτογραφήθηκε με το καθένα χωριστά.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της σκακιστικής της καριέρας, και στη συνέχεια μίλησε η ίδια για το σκάκι και τη δυνατότητα ένταξής του στα σχολεία. Εξήγησε τον παιδαγωγκό και μορφωτικό χαρακτήρα του, καθώς και  την επίδραση που έχει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών.

Αναμηνηστικά δώρα προσφέρθηκαν από τον κο Μπουλώτη εκ μέρους του ΟΕΠΑ και τον κο Λυτσάκη  εκ μέρους του ΜΕΑΣ. Ακολούθησε αγώνας σιμουλτανέ με μικρούς και μεγάλους σκακιστές ( πάνω από 30 παίχτες) στον οποίο -όπως ήταν φυσικό- δεν μπόρεσε να την κερδίσει κανείς.

Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται εδώ είπε η κα Μπότσαρη. Είδα αρκετά ταλαντούχα παιδιά αλλά κυρίως τα είδα χαρούμενα, σεμνά και ευγενικά. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας,  κατέληξε.

Η 2η Σκακιστική συνάντηση

Τη Κυριακή στις 11.00,  το Δεύτερο  Δηματικό Σχολείο Μύρινας και το Σκακιστικό Τμήμα του ΜΕΑΣ , διοργάνωσαν στο χώρο του σχολείου τη 2η Σκακιστική συνάντηση.

Στο Σχολείο μας το σκάκι έχει ιδιαίτερη θέση, είπε ηδιευθύντρια  κα Τζανέτου παρουσιάζοντας την κα Μπότσαρη.

Αυτό που βλέπω εδώ, το να έχουν στηθεί 40 σκακιέρες και τόσα παιδιά να θέλουν να παίξουν,  δεν γίνεται ούτε σε σχολεία της Αθήνας, είπε η πρωταθλήτρια.Θα είμαι κοντά σας για ό,τι χρειαστείτε,  και ελπίζω να βγούν από δω πρωταθλητές. Η Λήμνος είναι το μέρος που γεννήθηκα και το θεωρώ πατρίδα μου.

Συζητήσεις έγιναν με την κα Μπότσαρη στο διήμερο αυτό για τη δυνατότητα πραγματοποίησης κάποιων σκακιστικών αγώνων στο νησί.

Όλοι οι παράγοντες -Δημοτική αρχή,  γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και εθελοντές σκακιστές, πρέπει να το πάρουν ζεστά και να γίνει η Λήμνος το νησί του σκακιού. Η νεολαία χρειάζεται και πνευματική άθληση. Το ήθος, οι αξίες και η πολιτισμένη συμπεριφορά είναι χαρακτηριστικά που καλλιεργούνται με το άθλημα αυτό, είπε στη σύντομη συζήτηση που είχε με γονείς η κα Μπότσαρη.

Η σκακίστρια φαινόμενο

Μετά το τέλος του αγώνα το Σάββατο το βράδυ, πολλοί τη ρωτούσαν για την παρτίδα που έπαιξαν μαζί της . Θυμόταν όλες τις παρτίδες που είχε παίξει και προσδιόριζε με ακρίβεια σε ποιο σημείο  έγιναν λάθη που έκριναν το αποτέλεσμα. Ήταν ασύληπτο το πως μπορούσε να θυμάται αυτές τις λεπτομέρειες.

Το Σεπτέμβριο θα αρχίσει η νέα σκακιστική περίοδος και αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον από παιδιά και μεγαλύτερους.

Το σκακιστικό τμήμα θα χρειασθεί μεγάλη βοήθεια για να ανταποκριθεί μας είπε ο κ Θύμιος Γουδέλης και Γιάννης Ανδρεάδης  που αποτελούν τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας. Ευχόμαστε να βρούν τις δυνάμεις και να έχουν τη  βοήθεια για να μπορέσουν να συνεχίσουν.

limnos.news

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ήταν πράγματι φαινόμενο (στο σκάκι) η Άννα Μαρία. Έκλεισε η σκακιστική χρονιά στη Λήμνο"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*