Αννα-Μαρία Μπότσαρη: Η Λήμνος είναι ο αγαπημένος μου τόπος. Σύντομη συνέντευξη

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν φτάσει για άλλη μια φορά στη Λήμνο για τις εκδηλώσεις του σκακιστικού διημέρου, η κα Μπότσαρη απάντησε στις ερωτήσεις του   limnos.news.

limnos.news.

Κα Μπότσαρη ποια είναι η σχέση σας με τη Λήμνο; Γεννηθήκατε εδώ;

Α. Μ. Μπότσαρη:

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1972 και αμέσως μετά ήρθαμε με τους γονείς μου στη Λήμνο . Η μητέρα μου εργαζόταν σαν καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο της Μύρινας. Κατάγεται από τη Ματαράγκα Καρδίτσας και το όνομά της είναι Παπακωνσταντίνου.

limnos.news.

Από τότε δεν ξαναήρθατε; Έρχεστε για πρώτη φορά; 

Α. Μ. Μπότσαρη:

Έχω έρθει στη Λήμνο πολλές φορές. Έχω εκεί στενούς φίλους και  βαπτίσθηκα εκεί από τον κο Ντόντο. Μία φορά μάλιστα έδωσα και έναν αγώνα σιμουλτανέ στις εγκαταστάσεις του ΝΟΛ στη Μύρινα. Η Λήμνος είναι ένα μέρος που το αγαπώ πολύ και είμαι πρόθυμη να βοηθήσω τα παιδιά του ΜΕΑΣ να διαδώσουν το σκάκι στο νησί.

 

limnos.news.

Ας πούμε δυο λόγια για τη σκακιστική σας διαδρομή. Πώς αρχίσατε;

 

Ο μικρότερος αδερφός μου ο Χάρης έπαιζε σκάκι από πολύ μικρός. Το έμαθε από τους γονείς μας. Ήταν 9 χρόνων αυτός και εγώ 12 όταν με πρωτόμαθε για να παίζω μαζί του.  Αργότερα γραφτήκαμε στο σύλλογο της Καβάλας. Το 1985 σε ηλικία 13 χρόνων ήμουνα πρωταθλήτρια στα κορίτσια κάτω των 20 ετών.

limnos.news.

Πόσους τίτλους έχετε πάρει;

Α. Μ. Μπότσαρη:

Αμέσως μετά πήρα μέρος σε πολλούς αγώνες.  Το σκάκι μπήκε στη ζωή μου και το απολαμβάνω σαν αθλήτρια αλλά και  σαν προπονήτρια της Εθνικής μας Ομάδας. Είμαι χαρούμενη που τα παιδιά εκεί στη Λήμνο το πήραν ζεστά και ξαναστήνουν τη σκακιστική ομάδα. Όσο μπορώ θα τους βοηθήσω  να πετύχουν.

 

limnos.news.

Με ποια συναισθήματα έρχεστε στη Λήμνο; 

Α. Μ. Μπότσαρη:

Με μεγάλη χαρά και ευχαριστώ τους οργανωτές της εκδήλωσης για την τιμή που μου έκαναν. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά το Σαββατοκύριακο.

limnos. news

Σας ευχαριστούμε πολύ

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Αννα-Μαρία Μπότσαρη: Η Λήμνος είναι ο αγαπημένος μου τόπος. Σύντομη συνέντευξη"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*