Κυριακή 3-6-2018: Πολλές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά ο Πολιτισμός… αναζητείται

Υπάρχουν μέρες που οι επιλογές των πολιτών για την παρακολούθηση ”πολιτιστικών ”εκδηλώσεων είναι πολλές. Μπράβο στους διοργανωτές. Ποιό είναι όμως το πολιτιστικό αποτέλεσμα που παράγουν;  Δέκα συναυλίες της συμφωνικής ορχήστρας της Βιένης να έχει παρακολουθήσει κάποιος τον τελευταίο καιρό , αν μου στείλει τον καπνό του τσιγάρου του στα μάτια μου, απολίτιστος είναι.

Απολίτιστος – ας μην έχασε καμία εκδήλωση του Δήμου- μπορεί να είναι και μέλος φιλοζωικού σωματείου,  είναι και ο συμπολίτης μας που έβαλε το σκύλο του σε ένα μπαλκόνι και πετάει τα περττώματα πάνω στα σταθμευμένα αυτοκίνητα που είναι από κάτω:

 

Μάλλον δεν αρκούν οι εκδηλώσεις και για το συμπολίτη μας που πέταξε τα μπάζα δίπλα στους κάδους. Ποιος θα τα πάρει; πως. Δεν θα χαλάσει το αποριμματοφόρο;. Υπάρχουν ειδικοί κάδοι για τα μπάζα. Αν δεν ξέρει που είναι, ας πάρει στο Δήμο να ρωτήσει

 

Μάλλον παρακολούθηση μαθημάτων γλώσσας -και η γλώσσα  πολιτισμός είναι- χρειάζονται οι επιγραφοποιοί και οι αρμόδιοι για τις πινακίδες. Πάει σχεδόν ένας μήνας που το limnos.news δημοσίευσε τις ανορθόγραφες πινακίδες που μας έστειλε αναγνώστης μας. Παραμένουν εκεί σαν… μνημείο αδιαφορίας.

 

Πολύ σχέση με τον πολιτισμό δεν είχε και η Ιπποδρομία κατά τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην Παλιά Μητρόπολη. Όταν φτάσαμε εκεί- με μικρά παιδιά- ένας κύριος έβριζε σαν να βρισκόταν σε καταγώγιο . Θα σας γ…. φώναζε στα παιδιά του γιατί δεν κέρδισαν την κούρσα. Ντραπήκαμε.

 

Με συμπάθεια και σεβασμό βλέπεουμε λοιπόν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με σκεπτικισμό όμως βλέπουμε την  επιρροή τους στον πραγματικό πολιτισμό.

limnos.news

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Κυριακή 3-6-2018: Πολλές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά ο Πολιτισμός… αναζητείται"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*