Τετάρτη 9-5-2018: Μπάμπης Κουρεμέτης- Η επίσκεψη Τσίπρα στη Λήμνο

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΣΙΠΡΑ;

Αλήθεια φίλοι της Λήμνου, τι κρίνεται από την επίσκεψη του Τσίπρα στο νησί; Προφανώς δεν κρίνεται αν οι Λημνιοί είναι ευγενείς και φιλόξενοι. Μην τρελλαθούμε κι όλας. Είναι και ευγενείς και φιλόξενοι και καλά κάνουν και το δείχνουν σε κάθε περίπτωση.
Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται το νησί και συναντιέται με τους ευγενείς και φιλόξενους Λημνιούς. Θυμάμαι ότι το 2010 ο τότε πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου επισκεφτηκε το νησί γιά να εξαγγείλει την δημιουργία του «ψηφιακού σχολείου». Θεωρώ δεδομένο ότι από την επαφή του με τους ανθρώπους του νησιού, τότε, θα ένιωσε ότι βρίσκεται σε ένα φιλόξενο νησί με ευγενείς κατοίκους. Χωρίς να δημιουργηθεί κανένας μεγάλος θόρυβος γιά την συμπεριφορά των Λημνιών, όπως τώρα, πράγμα που δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο. Άλλο θέλω να επισημάνω όμως. Η παρουσίαση του προγράμματος γιά την εισαγωγή της ψηφιακής εποχής στα σχολεία έγινε στις 8 Οκτωβρίου του 2010, παρουσία μάλιστα και της σημερινής προέδρου του ΚΙΝΑΛ κας Γεννηματά και της κας Διαμαντοπούλου που φημολογείται ότι θα συνεργαστεί με την ΝΔ.

Από μία έρευνα στο διαδίκτυο που μπορεί να κάνει ο καθένας διαπίστωσα ότι: Το πρόγραμμα εξαγγέλθηκε το 2010 αλλά εντάχθηκε στα ΕΣΠΑ το 2014. Μέχρι το 2016 όλο το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ανακοινώσεις αρμόδιων φορέων ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή του, ότι λείπουν πόροι, ότι οι μαθητές καλούνται να βάλουν λεφτά απ’ την τσέπη τους και άλλα τέτοια. Τι έχει γίνει μετά δεν γνωρίζω, όποιος έχει γνώση του θέματος ας βοηθήσει.
Γιατί το αναφέρω αυτό το παράδειγμα;
Γιά έναν πολύ απλό λόγο, την αξιοπιστία. Επειδή πιστεύω ότι ο Τσίπρας, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, δεν θα κριθεί από την βόλτα που έκανε στην αγορά, θα κριθεί από τα εξής δύο σημεία:

  1. Αυτά που υποσχέθηκε γιά το νησί είναι χρήσιμα και αναγκαία;
    2. Θα γίνουν;

Σ’ αυτό πρέπει να επικεντρωθούν όλα τα βλέμματα και όλες οι προσπάθειες από εδώ και πέρα των ανθρώπων που αγαπούν το νησί, είτε είναι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι. Ο Τσίπρας θα έχει πετύχει όταν γίνουν αυτά που εξήγγειλε. Αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία και γιά το νησί.
Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους είναι ειλικρινείς, έντιμοι και αμερόληπτοι παρατηρητές των γεγονότων να διαπιστώσουν αν η επίσκεψη Τσίπρα ήταν μιά ακόμα επικοινωνιακή φούσκα ή ήταν μιά επιτυχής επίσκεψη γιά το νησί. Και να συγκρίνουν.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Τετάρτη 9-5-2018: Μπάμπης Κουρεμέτης- Η επίσκεψη Τσίπρα στη Λήμνο"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*