Ο Κ. Γαβρόγλου- Υπουργός Παιδείας στους δασκάλους του Β’ Δημοτικού Σχολείου Μύρινας Πέμπτη πρωί

Χωρίς καμία προειδοποίηση από χτες  έφτασε γύρω στις 11.30 το πρωί ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Μύρινας συνοδευόμενος από τον σύμβουλο ΠΕ Λήμνου Π. Μουτζούρη.

Δεν ήρθα να σας αιφνιδιάσω  σαν παλιός επιθεωρητής είπε αστειευόμενος ο κ. Γαβρόγλου στην διευθύντρια κα Τζανέτου, αλλά δεν ήθελα να σας αναστατώσω .

Μετά το καλωσόρισμα από τη διευθύντρια  πήραν το λόγο πολλοί δάσκαλοι και ανέπτυξαν τα προβλήματά τους στον κ. Υπουργό.  Τα κυρίαρχα ήταν οι διορισμοί των αναπληρωτών, οι μεταθέσεις, οι φόβοι για ιδιωτικοποίηση της Παιδείας με το νέο νομοσχέδιο, τα ελλιπή κονδύλια των Σχολικών Επιτροπών προς τα σχολεία κ.λπ.

Δεν σας πιστεύουμε πλέον είπε μια νεαρή δασκάλα  και εξήγησε ευγενικά ότι εννοεί γενικά το Υπουργείο.

Έχετε δίκηο να το κάνετε αλλά να περιμένετε λίγο και ματά να μας κρίνετε απάντησε ο κ. Γαβρόγλου.

Γενικά το κλίμα ήταν ήρεμο και πολιτισμένο, οι τοποθετήσεις σαφείς και  ουσιαστικές παρά τις αντιτιθέμενες σε ορισμένες περιπτώσεις απόψεις.

Και εμείς οι Αριστεροί κάναμε λάθη,  και φταίμε σε μερικά σημεία για την κατάσταση της Παιδείας είπε στον κ. Μαδυτινό ο υπουργός με ένα πνεύμα αυτοκριτικής. Αν δεν καθίσουμε σε ένα τραπέζι να τα συζητήσουμε  δεν θα τα ξεπεράσουμε ποτέ

Τέλος  επαίνεσε με έμφαση  τη στάση των εκπαιδευτικών στα χρόνια της κρίσης λέγοντας: Πολλοί τομείς της οικονομίας κατέρρευσαν κατά την κρίση. Η εκπαίδευση έμεινε όρθια χάρις στη συνειδητότητα και την προσφορά των εκπαιδευτικών.

limnos.news

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ο Κ. Γαβρόγλου- Υπουργός Παιδείας στους δασκάλους του Β’ Δημοτικού Σχολείου Μύρινας Πέμπτη πρωί"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*