Το μουσικό σχήμα ” Grupetto” θα εγκαινιάσει το υπαίθριο θέατρο του Μούδρου στις 20 Απριλίου 2018

”Είναι μεγάλη τιμή για μας να παίξουμε πρώτοι στο νέο θέατρο του Μούδρου και μάλιστα μπροστά σε τόσο σημαντικούς ανθρώπους. Το μουσικό σχήμα ΄΄Grupetto΄΄ σας είναι γνωστό από τις εκδηλώσεις του περασμένου Καλοκαιριού.  Ελπίζουμε και τώρα  να ικανοποιήσουμε τους προσκεκλημένους και το κοινό. Ο Μούδρος είχε ανάγκη από έναν τέτοιο χώρο΄΄ μας είπε συγκινημένος  ο κ. Κ. Κωνσταντόπουλος.

Με τραγούδια και μουσική του Α’ παγκοσμίου πολέμου  και με την παρουσία επισήμων και επισκεπτών θα γίνει η πρώτη μικρή συναυλία στο νέο θεατράκι της παραλίας Μούδρου. Όπως μας είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος-  δάσκαλος μουσικής που συμμετέχει στο σχήμα- τα τραγούδια εκείνης της εποχής είναι πολύ λίγα και το Grupetto θα κάνει ό,τι μπορεί για να τα αποδώσει σωστά.

Όπως είναι γνωστό στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λήμνου στις 30 Μαρτίου 2018, ο Δημοτικός σύμβουλος Χρυσόστομος Μυρτζανής, κατέθεσε  πρόταση  να  ονομασθεί το νέο θέατρο ” Υπαίθριο θέατρο Μούδρου Τάσος Λειβαδίτης” η οποία θα εξετασθεί.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΘΕΑΤΡΟ

limnos.news

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 20 Απριλίου παρακάτω

Σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την Παρασκευή 20 Απριλίου, στον Μούδρο της Λήμνου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με επιμνημόσυνη δέηση στο κοινοπολιτειακό κοιμητήριο του Μούδρου (στις 11:00 π.μ.) και κατάθεση στεφάνων.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μούδρου, στη 1:00 μ.μ., θα ακολουθήσει εκδήλωση με ομιλία της επίκουρης καθηγήτριας Κοινωνικής Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Βασιλικής Χρυσανθοπούλου με θέμα: «Η Λήμνος και η κληρονομιά της εκστρατείας της Καλλίπολης». Επίσης, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας που θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο με θέμα «Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος».

Στις 2:00 μ.μ. στο λιμάνι του Μούδρου θα γίνει κατάθεση λουλουδιών στην αναμνηστική πλάκα – Μνημείο Αυστραλών και αμέσως μετά επίσκεψη και περιήγηση στο Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης του Δήμου Λήμνου. Στο λιμάνι του Μούδρου (περιοχή Αγίου Παύλου) στις 5:00 μ.μ. θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας και ονοματοδοσία της προβλήτας, που κατασκευάστηκε από τα αυστραλιανά στρατεύματα, σε «Αυστραλιανή προβλήτα».

Τέλος, στο υπαίθριο θέατρο του Μούδρου στις 6:00 μ.μ. θα γίνουν χαιρετισμοί εκπροσώπων κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων πρεσβειών και εκπροσώπων του συλλόγου Lemnos Gallipoli Commemorative Committee Inc. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μουσικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα Grupetto.

Κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων θα είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες τις πρωινές και απογευματινές ώρες το Πολιτιστικό Κέντρο Μούδρου και το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου, το Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού και το Λαογραφικό Μουσείο του Πορτιανού, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρ. Μπαλάσκας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Το μουσικό σχήμα ” Grupetto” θα εγκαινιάσει το υπαίθριο θέατρο του Μούδρου στις 20 Απριλίου 2018"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*