Ο κεχαγιάς γύρισε από τη Γερμανία!! Διαβάστε την ιστορία του

Στο αρθράκι μας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 (Το άρθρο εδώ  ) εντοπίσαμε ένα κοπάδι χωρίς τον τσοπάνο του. Κάναμε ορισμένες υποθέσεις για το τι μπορεί να είχε συμβεί αλλά- δυστυχώς – δεν μπορέσαμε να τον εντοπίσουμε.  Το θέμα το πήραμε ελαφρά αλλά τελικά δεν ήταν.  Σήμερα συνεργάτης μας τον βρήκε και μας έστειλε την ιστορία του  όπως του την είπε ο ίδιος.

Πήγα στη Γερμανία την περασμένη Κυριακή και γύρισα το Σάββατο στη Λήμνο. Έχω δυο αγόρια το ένα τελειώνει  ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη  και ο άλλος ο μικρότερος, ο αγαπημένος μου είναι 22 χρόνων. Τέλειωσε το ΕΠΑΛ, πήγε φαντάρος  και έψαχνε για δουλειά.  Εγώ και η γυναίκα μου κάνουμε κάθε θυσία να τους σπουδάσουμε.

Το Καλοκαίρι ήρθε από τη Γερμανία η κουμπάρα μας που ζει εκεί. Έχει μια κόρη αρραβωνιασμένη με Γερμανό . Ο πατέρας του παιδιού έχει ένα εγοστάσιο που κατασκευάζει κάποια κομμάτια από λαμαρίνες για βιομηχανίες αυτοκινήτων. Τον έπεισαν να πάει στη Γερμανία και να δουλέψει μαζί τους.

Πράγματι αρχές Σεπτεμβρίου έφυγαν όλοι μαζί. Πήγε το παιδί στη δουλειά  και όπως μας έλεγε στο τηλέφωνο ήταν ευχαριστημένος. Θα παίρνει καθαρά 1200 Ευρώ συν κάποια bonus που μπορεί να φτάνουν τα 400 Ευρώ ακόμα. Χαρήκαμε όλοι αλλά…….

Το παιδί δεν μπορούσε να βρει σπίτι. Κανένας  δεν το έβαζε μέσα  διότι φοβόταν ότι δεν θα μπορεί να πληρώνει το ενοίκιο. Βρήκε και συγκάτοικο για να μοιράζονται τα έξοδα αλλά όλοι οι ιδιοκτήτες ήθελαν εγγυήσεις . Να έχει τουλάχιστον τρεις μήνες στη Γερμανία, να φέρει βεβαίωση από τον εργοδότη για το μισθό που παίρνει….. να … Μας έλεγε ότι  κοιμάται στο γραφείο της κοπέλας που σας είπα, και φαινόταν απελπισμένος

Δεν μπορούσα να ησυχάσω   …συνεχίζει ο  κεχαγιάς. Φανταζόμουνα ότι μπορεί να κοιμάται στα παγκάκια, να μην ξέρει τι να κάνει, να θέλει  να γυρίσει και να ντρέπεται να μας το πει.

Πήρα το αεροπλάνο και πήγα να τον βρω. Έχω ζήσει λίγο  στη Γερμανία και ξέρω και λίγο τη γλώσσα.  Ήμουν αποφασισμένος να τον φέρω πίσω.

Τι έγινε λοιπόν; Τι είδες.

Τα πράγματα είναι όπως τα λέει το παιδί. Μένει προσωρινά σε ένα γραφείο και μαζεύει το κρεβάτι του το πρωί. Σε ένα μήνα μου είπε ίσως μπορέσει να πάει με κάποιο φίλο του σε κανονικό σπίτι. Τα ενοίκια δε 600 και 700 ευρώ για μια μικρή γκαορσονιέρα

Ήθελε να επιστρέψει;

Μου είπε θα το παλέψει. Τι να κάνω μου λέει στη Λήμνο; Τα πρόβατα δεν μου αρέσουν. Ίσως εδώ αργότερα να πάρω καλύτερο μισθό. Αν βρω τα ζόρια θα γυρίσω να κάνω θερμοκήπιο με το φίλο μου το Θανάση από του Ρωμανού. Τα είχαμε σχεδόν κανονίσει πριν, αλλά  τον κρέμασα και αυτόν και νιώθω άσχημα

Και το κοπάδι που το άφησες χωρίς τον κεχαγιά του; ρώτησα με αφέλεια.

Είχα συνεννοηθεί με το χωριανό μου τον Τάσο που ερχόταν εκείνη τη στιγμή που περάσατε. Εσείς άλλη δουλειά δεν κάνετε από να κοιτάτε σε ποια κοπάδια λείπει ο βοσκός;  μας είπε  αστειευόμενος και μας καληνύχτησε .

Καλή εβδομάδα στη Λήμνο μας  και εύχομαι στο γιό σου το καλύτερο. Αυτό γινόταν σε αυτή τη χώρα πάντα . Μεγαλώναμε τα παιδιά μας και τα χάναμε στα ξένα.

Σ.Σ        Μούδρος   Δευτέρα 20-11-2017

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ο κεχαγιάς γύρισε από τη Γερμανία!! Διαβάστε την ιστορία του"

ΣΧΟΛΙΑΣΕ

Your email address will not be published.


*